Lepšočlověčí paradox No ratings yet.

Lepšočlověk se vyznačuje tím, že je nejen přesvědčený o tom, že je chytřejší než 90% národa, ale zároveň věří tomu, že oněch 90% (často dokonce zaznívá 98% ! ) je tak hloupých, neschopných a nezodpovědných, že by nebyli schopni bez státních regulací fungovat. Například, že budou všichni obézní kvůli tomu, že existují džusy s přidaným cukrem. Nebo, že by matky přestávaly kojit své děti kvůli obrázkům mimin na krabicích mléka. Také, že nebýt regulací, tak by se tato hloupá masa lidí nechala zcela ekonomicky zruinovat používáním vysvačů s vysokým výkonem (při vysávání hodinu týdně ušetří domácnost cca  4kWh energie což se rovná úspoře přibližně 6,- korun za měsíc , a to se vyplatí).

Lepšočlověk toto i záplavu dalších regulací schvaluje. Samozřejmě ne kvůli sobě – protože on je ta kapka v moři, která by dokázala přežít i bez toho, aniž by mu někdo radil jak spláchnout záchod, ale schvaluje je kvůli solidaritě s tím hloupým a nesvéprávným zbytkem národa.

To, že se lepšolidi považují za chytřejší než zbytek národa je poměrně pochopitelné. Zajímavé je ale to, že i přes své pevné přesvědčení, že drtivá většina národa je naprosto nezpůsobilá i k těm nejjednodušším úkonům, jsou schopni do krve obhajovat nástroj, který dává této samé nesvéprávné většině právo do nejmenšího detailu řídit životy menšiny, tedy stát.

Člověk by si myslel, že ten kdo je přesvědčený o naprosté mentální zaostalosti většiny národa, bude lobovat za co nejmenší stát, tedy aby zákonů, které jsou vyprodukovány na popud většinového plebsu bylo co nejméně. A aby co nejméně ovlivňovaly jeho život. Selským rozumem lze totiž snadno dojít k dedukci:

zákony ovlivňují životy -> zákony vytváří politici -> politici, které volila většina národa -> vláda vytváří takové zákony aby uspokojila své voliče

Pokud k dedukci dosadíme předpoklad, že většina národa je hloupá, nevyhnutelně dojdeme k závěru, že vláda bude dělat hloupé zákony.

Záhadou tedy je proč lepšočlověk i přest toto všechno, navzdory selskému rozumu prosazuje silný stát a zákonů co nejvíce.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Please rate this

Facebook komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *