Cestování vlakem 4/5 (6)

Nedávno jsem se přestěhoval z Prahy kamsi do okolí Rakovníku. Tím vznikla potřeba dojíždět do Prahy do práce. No a jak člověk všude slyší o tom, jak je cestování vlakem super, a jak je to hrozný, že lidi ze středočeského kraje dojíždí do Prahy a působí tím dopravní kolapsy, tak jsem si říkal, proč ten vlak nezkusit.

Z prvu to byla celkem pohoda. Dojedu pár kilometrů autem do Rakovníka, odkud mi jede vlak až na Vltavskou-Bubny, odkud to mám pár minut pěšky do práce. Trvá to sice o něco déle než autem, ale zase člověk nemusí nic řešit. Sedne a jede.

Po pár měsících se to ale začalo trošičku komplikovat, protože se začala opravovat trať. Vlak už tedy nejezdil až na Vltavskou, ale jen na Veleslavín, odkud musím pokračovat pár stanic metrem a pak tramvají. Celé to samozřejmě zabere asi o 20 minut víc.

No nic. Člověk si zvykne na leccos. Nicméně pár dnů na to přišla další výluka, a vlak již nejezdil ani na Veleslavín, ale jenom do Kladna, kde je nutné přestoupit na autobus, dojet na Veleslavín, pak metrem na Hradčanskou a odtud tramvají na cílovou stanici – Vltavskou.

Tím ale výluky zdaleka nekončí. Za další asi týden přibyla výluke v Rakovníku, takže z Rakovníku je nutno přejet autobusem do Nového Strašecí na vlak do Kladna, a tak dále..

Posledním dílem skládačky je uzavírka mostu na Vltavské, takže aby se člověk do cílové stanice dostal, musí objet celé Holešovice. Cesta trvá zhruba nekonečně dlouho a jsou při ní využity snad všechny dopravní prostředky kromě vzducholodě. Je to sice docela dobrodružství, ale i tak myslím, že se zase vrátíme ke staré dobré automobilové dopravě.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Please rate this

Facebook komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *