Islám je oproti křesťanství jenom pozadu ve vývoji – průvodce islámem díl 5. No ratings yet.

V přechozích článcích jsem vyvrátil mýtus, že v koránu neexistují nenávistné verše, nebo že jsou vytrženy z kontextu.

Dalším častým argumentem obhájců islámu je, že islám není špatný -j enom není oproti křesťanství dostatečně vyvinutý. Ona je to vlastně i částečně pravda. V tomto případě se ale tedy nabízí s pokusy o integraci počkat, až se islám vyvine alespoň na přibližně podobnou úroveň jako křesťanství, protože integrování dvou kultur, které od sebe dělí několik století vývoje je předurčeno k nezdaru.

Na to, až se islám dovyvine, bychom ale mohli čekat velmi dlouho…

Ono to, že je islám “pozadu” má svůj důvod. Na rozdíl od bible, je totiž korán považován za přímá slova Alláha, a dle muslimů je dokonalý, univerzálně platný a neměnný (dodatečné info v samostatném článku o neměnnosti koránu). Nejedná se o žádný výklad, který by se mohl v různých dobách měnit. Alláh zkrátka seslal verše v podobě v jaké jsou, a v takové zůstanou navěky.

Víme, že korán je výchozím pilířem islámu. Také víme, že korán o Mohamedovi mluví jako o dokonalém vzoru pro všechny muslimy. Zároveň víme, že islám vychází z koránu, který je neměnný a ze skutků či slov Mohameda, které už zpětně také nezměníme.
Z toho tedy vychází, že samotný islám je neměnný. A to je důvod proč zůstal a navždy zůstane “zaostalý” jak tvrdí jeho obhájci.

Teoreticky by se islám mohl změnit, kdyby se třeba našly nové dokumenty o Mohamedově životě, a zjistilo se, že všechny stávající byly podvrhnuté. Nebo, že korán, ze kterého nyní všichni vycházejí je falešný. To je ale velmi nepravděpodobné, a otázkou je, zda by se vlastně pořád jednalo o ten samý islám.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Please rate this

Facebook komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *