Mýtus o příkladném Mohamedovi – průvodce islámem díl 3. No ratings yet.

Jak jsem psal prvním díle – z čeho vychází islám, tak ústřední postavou kolem, které se celý islám točí je Mohamed, proto mu budu věnovat většinu pozornosti. Pro islám je Mohamed něco jako Bůh, Ježíš a desatero dohromady. I přesto, že v islámu jsou také 3 hlavní body (Alláh, korán, Mohamed), tak Mohamed je z nich naprosto nejdůležitější. Proč? Protože jediným zdrojem Alláhových přikázání je korán. A jediným zdrojem koránu je Mohamed. Takže lze říci, že celý islám vlastně stojí jenom na Mohamedovi a důvěře v něj.

Nejautentičtější zdroj o životu Mohameda je Síra (SIRAT RASUL ALAH). Kterou si je možné přečíst online i v češtině – např. zde: http://web.archive.org/web/20131028082212/http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/sirat-rasoul-allah-zivot-proroka-mohameda pravdivost informací si je možné ověřit napříč internetem.

Běžná představa je, že Mohamed byl něco jako Ježíš, tedy opravdu příkladný člověk. Opak je ale pravdou.

Tak například Mohamed schvaloval přepadávání obchodních karvan, a to dokonce při posvátném svátku Ramadánu. Z kořisti muslimů si pak bral 20% podíl. (viz. kapitola 12. První karavana).

“Nevěřící všeho druhu mají být z přátelství muslimů vyloučeni“. Pokud to neuděláte, budou na zemi pochybnosti a velká zkaženost”. Takto tolerantní slova pronášel Mohamed v kapitole 13. Badr.

V kapitole 18. Banu Kurajza, se zase dočteme o tom, že Mohamed nechal popravit 700 – 900 lidí z kmenu Banu Kurajza, kteří se mu vzdali.

Kapitola 19. Chajbar, je obvzláště výživná a dozvíme se v ní, jak probíhalo ono mírumilovné konvertování k Islámu, které spočívalo v tom, že Mohamed s armádou dorazili k určité vesnici, a nabídli jim islám po dobrém.
Dále se pak píše “Aláhův prorok nenapadl Chajbar až do dalšího rána; pokud slyšel volání k modlitbě, neprovedl by útok, pokud ho ale nezaslechl, zaútočil.”
– výběr byl tedy jednoduchý. Přijmout islám nebo zemřít.

Dále Mohamed dal příkaz k mučení a následnému zabití zajatce, protože nechtěl sdělit, kde ukryl poklad – tento případ je velmi důležitý zejména pro ty, kteří věří různým vykonstruovaným obhajobám, že muslimové všechny útoky prováděli vlastně v sebeobraně. Pro tuto skupinu jsem připravil detailní článek.

V kapitole 25. Tabuk, se dozvíme, že Mohamed nevraždil jenom bezvěrce, ale dokonce i muslimy, kteří nebyli tak radikální jako on.

Toto je jenom velmi stručný výpis několika zajímavých momentů v Mohamedově životě. Pro to, abych vyvrátil tvrzení, že Mohamed byl dobrý člověk, natož příkladný či morální vzor společnosti je to myslím dostačující.

Pro koho to není dostačující, a pořád si myslí, že Mohamed byl nejmírumilovnější člověk na světě, jsem udělal výpis z života Mohameda, kdo mi nevěří si může jednotlivá tvrzení ověřit v originálu, popř. si ho přečíst celý (zas tak dlouhé to není).

V následujícím článku se zaměřím na několik nenávistných veršů z Koránu a zasadím je do širšího kontextu.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Please rate this

Facebook komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *